Hof van Puccini Tilburg

De Hof van Puccini is een multifunctionele gemeenschaptstuin in wording. Twee voormalige industrieterreintjes in de wijk Stokhasselt in Tilburg-Noord worden samen met bewoners de komende jaren ingericht en onderhouden. Ook worden ze verbonden met het Midden-Brabantpark zodat een doorgaande route ontstaat.

Samenwerkingspartners zijn gemeente Tilburg, Contour De Twern, Studio T, Van Helvoirt Groenprojecten, Green & So en de wijkraad Stokhasselt Noord. Studenten van Studio T dragen in het kader van hun studie bij aan het creëren van draagvlak in de wijk.

In 2013 is een padenstructuur en raamwerk ontworpen voor het Snikkers-terrein. Daarbinnen zijn verschillende vlakken al ingevuld, anderen wachten nog op een bestemming. Op 25 mei werd samen met de bewoners de vlindertuin ingezaaid. Op 17 september opende Loretta Schrijver in deze vlindertuin de campagne Idylle van de Nederlandse Vlinderstichting. Ook is een klein moestuinencomplex aangelegd met terras en siertuin voor de buurt.

In 2014 zal ook het aangrenzende Ooms-terrein beschikbaar komen. Op woensdag 15 januari is er weer een ontwerpatelier. Dit wordt georganiseerd door Green & So. Zie ook de facebookpagina van Hof van Puccini.