Dorith van Gestel

Ik ben een betrokken en breed georiënteerde docent en ontwerper. Ik werk graag resultaatgericht samen met anderen en kan goed schakelen tussen verschillende abstractieniveaus.

De openbare ruimte en boeken zijn mijn passies. Ik heb eerst Engelse literatuur gestudeerd en 10 jaar gewerkt als docent Engels bij Hogeschool Utrecht. In 2009 ben ik cum laude afgestudeerd aan de deeltijdopleiding landschapsarchitectuur van Hogeschool Van Hall-Larenstein.

Tussen 2008 en 2012 heb ik gewerkt als beleidsadviseur en ontwerper openbare ruimte bij gemeente Breda. Zo heb ik te maken gehad met de hele breedte van het vakgebied: beleid, ontwerp, realisatie en beheer. Ook heb ik ervaring met participatietrajecten. Door mijn achtergrond in het onderwijs kan ik goed communiceren met verschillende doelgroepen.

Van 2012 tot 2015 heb ik gewerkt als zelfstandig ontwerper en adviseur. In die periode gaf ik ook een dag per week les als gastdocent bij de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting bij Hogeschool Van Hall-Larenstein. Daar begeleidde ik ontwerpateliers in het eerste en tweede jaar, en projecten Management Buitenruimte in het derde jaar.

Bij VHL werd ook regelmatig een beroep gedaan op mijn Engelse taalvaardigheid. Ik heb als tekstschrijver diverse Engelstalige rapportages gemaakt over internationale studentenworkshops van het lectoraat 'Groene Leefomgeving van Steden' van Wim Timmermans. Ik schreef een hoofdstuk voor het boek 'Why We Need Small Cows' van het lectoraat 'Stadslandbouw als stedelijke ontwerpopgave'. Ook heb ik de cursus English for Landscape Professionals ontworpen en gegeven.

Sinds april 2015 werk ik weer full-time in het hoger onderwijs. Ik werk als docent Engels, PGO-tutor en projectleider afstudeeropdrachten bij de opleiding Toegepaste Biologie van de HAS in Den Bosch. Hier combineer ik mijn liefde voor de Engelse taal met mijn passie voor de groene leefomgeving.